Yvonne Hagen van Ywish Interieur Design is interieurontwerpster. Ze is altijd op de hoogte van de laatste trends en expert in het sfeer geven aan een nieuwbouwhuis. Laat je inspireren door deze 8 gouden tips!

1. De basis moet goed zijn

Duurzaamheid is steeds belangrijker. Dat zie je terug in mooie, echte materialen zoals kurk, riet, bamboe, natuursteen en echt hout. Combineer dit met stoer staal en zacht velours. Ook vinden eerder gebruikte materialen een 2e leven in de hedendaagse interieurs.

2. Multitasken

We multitasken steeds meer. Je bent ouder, eigen ondernemer, coach van het voetbalteam en hobbykok. Dat zie je terug in het interieur. Een keuken waar je ook werkt of een slaapkamer met gymruimte. De meubels worden hierop afgestemd. Ze zijn multifunctioneel en modulair. Denk hierbij aan banken {deels} zonder rugleuning zodat je erop kunt zitten, hangen en slapen. Het is allemaal wat losser.

3. Tegenpolen

Waar vroeger één stijl werd gekozen en rond en vierkant echt niet samengaan, zie je nu juist dat tegenpolen elkaar vinden in een interieur. Glanzende én roestige accessoires, kubistische banken en ronde kleden, zachte kussens en natuurstenen plantenbak. Zoek de grenzen op en maak hier je interieur ‘spannend’ mee.

4. Maak het eigen

We zien steeds meer dat het ‘op je eigen manier doen’ een must is. Je eigen identiteit breng je terug in je interieur. Niet zozeer met zelfgemaakte meubels, maar vooral door te laten zien waar je van houdt. Dit kan met comic items. Filmisch, Romeins of in festivalstijl. Het gaat erom dat je elementen toevoegt waar je je goed bij voelt. Het mag schuren. Perfectie is onvolmaakt!

5. Kleur je leven

Kleur wordt steeds belangrijker. We zien donkere spicy kleuren in verzadigde tinten als indigoblauw, donkerpaars, curry geel, terra peach en modderbruin. De warme amberkleurige tint ‘spiced honey’ van Flexa is benoemd tot kleur van 2019. Deze tint combineert hier supermooi mee. Deze tint is supermooi bij de verzadigde trendkleuren, maar ook met de trendpastellen zachtlila en zachtpeach. Combineer deze kleuren met accessoires in verweerd goud, messing of brons en je creëert een heel natuurlijke, duurzame uitstraling.

6. Haal de natuur naar binnen

Planten blijven een hot item. Laat ze hangen, staan en verrassen. En haal daarmee een stukje natuur naar binnen. Planten zijn goede luchtfilteraars, dus goed voor je gezondheid!

7. Keuken als onderdeel van je interieur

We brengen steeds meer tijd door in de keuken en dat zie je terug in de natuurlijke materialen, donkere kleuren en sfeervolle verlichting. Praktisch gezien is het nog steeds een keuken, maar qua stijl sluit hij geheel naadloos aan bij de woonkamer. De keukenkasten de woonkamer intrekken als meubelstuk is een prachtig gebaar om die verbinding nog meer kracht bij te zetten.

8. Een badkamer met sfeer

En ook in de badkamer is het wit eraf. Het gaat veel meer over luxe, gemak en sfeer. Tegels maken plaats voor stucwerk en natuursteen. Planten geven sfeer en stoere wastafels worden gesierd door gouden, bronskleurige of zwarte kranen.