Klaar voor de toekomst

Alle woningen op Forteneiland West worden voorzien van een grondwarmtepomp. De warmtepomp verwarmt je woning en tapwater op een milieuvriendelijke manier. Het is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Omdat de woning gasloos is neemt de CO2-uitstoot af. Daarnaast worden er voldoende zonnepanelen op het dak geplaatst en is de isolatie zeer goed. Deze combinatie zorgt voor een zeer energiezuinige woning. Een prettige bijkomstigheid is dat je vloer comfortabel warm is in de winter en aangenaam koel in de zomer.

Hoe werkt een warmtepomp?

Simpel gezegd gebruikt de warmtepomp de bodem voor het winnen en opslaan van energie. Hiervoor gaat een buizensysteem diep de grond in. In de zomermaanden is er veel warmte beschikbaar. Warmte die je in de koude wintermaanden goed kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de beschikbare koude in de winter, die juist in de zomer voor een aangename verkoeling kan zorgen. Het warmtepomp-systeem slaat het overschot aan warmte en koude tijdelijk op in de bodem en gebruikt deze op het moment dat het nodig is. Een warmtepomp produceert dus zelf geen warmte, maar verplaatst deze van A naar B. 

BAM Energy Systems

Het complete warmtepomp-systeem (inclusief bodemwarmtewisselaar, bronsysteem en zonnepanelen) wordt geleverd door BAM Energy Systems, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. Deze partij is gespecialiseerd in duurzame energie en expert op het gebied van warmtepompsystemen. Koop je een woning op Forteneiland West, dan kies je automatisch ook voor het warmtepomp-systeem van BAM Energy Systems. Je koopt of huurt het systeem van BAM Energy Systems en tekent hiervoor apart een contract met deze partij. Daarnaast is het mogelijk aanvullend een
onderhoudscontact af te sluiten met BAM Energy Systems.

Voordelig meefinancieren

Door de lage hypotheekrente kun je momenteel de gehele installatie voordelig meefinancieren. De lage EPC score van de woning zorgt bovendien voor een extra leencapaciteit. Omdat de woning heel duurzaam is, kun je dus extra lenen. Daarnaast geldt dat je de betaalde BTW voor de zonnepanelen terug kunt vragen.

Kopen of huren

Naast het aankopen van het energiesysteem biedt BAM Energy Systems ook de mogelijk de installaties te huren. Je wordt dan geen eigenaar van het systeem, maar
gaat in plaats daarvan een huurovereenkomst aan. Let op: het aangaan van een huurovereenkomst kan invloed hebben op het maximaal te lenen hypotheekbedrag.
Overleg daarom met je financieel adviseur wat voor jou de beste keuze is.