Denk anders, denk groot

In deze fase van Forteneiland woon je heel riant en misschien nog belangrijker, er zijn 1001 mogelijkheden om het huis van jouw keuze aan te passen naar jouw woonwensen. Hoe creëer je nou die ultiem fijne plek waar alles klopt? En waar je begin je om tot dat lekkere sfeertje in huis te komen?

Yvonne Hagen van Ywish is interieurarchitect en maakte de indelingsvoorstellen voor deze huizen op Forteneiland. Altijd is zij op de hoogte van de laatste trends en met plezier inspireert ze jou om het maximale uit je huis te halen.

Durf te dromen, er is zo veel mogelijk!

“Geen gezin is hetzelfde, maar ik zie wel dat er in dit segment behoefte is aan een bepaalde luxe en comfort. Bij het maken van de indelingsvoorstellen heb verschillende leefstijlen en gezinssamenstellingen voor ogen gehouden. Stel, je hebt twee grotere kinderen, dan is het heerlijk als ze hun eigen verdieping hebben met badkamer. Of misschien wil je wel die masterbedroom met hotelsuitegevoel door de inloopkast en direct toegankelijke badkamer. Ook dachten we na over de manier waarop de keuken gebruikt wordt en hoe je vrij moet zijn om de positie te kunnen wisselen. Misschien wil je de keuken wel uitbouwen en dan via de openslaande deuren zo de veranda oplopen. Zelfs voor de berging hebben we diverse andere functies bedacht en ook de mogelijkheid van slapen op de begane grond is uitgewerkt. Alles natuurlijk puur ter inspiratie. De bewoners kiezen uiteindelijk zelf de ingrediënten die dit huis tot hun droomhuis maken.”

Voorkom het balzaal-gevoel

“Opvallend aan de huizen van Forteneiland Volume II is de grootte. In de basis al zeer riant, maar met een uitbouw van 2,40 meter en/of het betrekken van de berging bij het leefgedeelte ontstaan er echt ‘balzalen’. Dat is superleuk en mooi, maar het vraagt wel om een bepaalde aanpak. Je wilt niet dat je meubels gaan zweven in de ruimte en de bank in een hoekje tegen de muur plaatsen is ook geen goed idee.”

Heb je hier al eens aan gedacht?

Yvonne doet wat suggesties. Plaats de bank vrij in de ruimte en zet daarachter een sidetable met wat planten om een intiem sfeertje te krijgen. Ook is het superleuk om met een roomdivider te werken. Hiermee creëer je verschillende leefplekken binnen één ruimte. Aan de ene kant kun je tv kijken of loungen en aan de andere kant wordt gespeeld of gewerkt. Gescheiden en toch samen. Het combineren van functies is echt dé trend van nu! Daarop voortbordurend is het heel leuk om een ziteiland midden in de ruimte te maken. Het modulaire systeem is heel makkelijk aanpasbaar en voegt zich daardoor naar iedere situatie. Op het ziteiland kan de één zich richten op het Playstation, terwijl de ander languit op de bank ligt en naar buiten kijkt en de derde leest een boek met zicht op de keuken.”

Ik help je!

“Verder is het heel belangrijk om anders te denken en grote gebaren te maken. Zorg voor een eyecatcher in groen, behang of kunst. En durf van de gebaande paden te wijken. Dat zorgt ervoor dat dit huis echt jouw thuis wordt! Omdat we je daar graag bij helpen krijgen alle kopers gratis een gesprek met mij. Ik inspireer je en begeleid je bij het maken van keuzes ten aanzien van de geboden opties en het stijlvol inrichten van je huis. Tot snel!”