Hoe je groots kunt wonen in een 'Tiny House'

Jordy van den Brink woont met zijn partner in een Tiny House op Forteneiland Oost. Zij krijgen veel complimenten over de inrichting. breedte van 3.60 meter lijkt heel weinig, maar Jordy en Marc keken naar wat er wél allemaal kan.

Vrij wonen

“Het is echt heerlijk om in een huis te wonen dat wij helemaal zelf hebben ingericht. Deze plek heeft echt alles wat wij te wensen hadden. Heel vrij, echt in de natuur en toch is alles dichtbij. Het voelt bijna niet als Culemborg. Wij komen uit de binnenstad en daar was altijd wel drukte en geluid. Nu zitten we elk weekend in onze tuin en daar hoor je niets.

Het is een gezellig buurtje

Nieuwbouw schept een band. Iedereen zit in hetzelfde schuitje: je bent allemaal aan het klussen en aan het onderzoeken hoe alles werkt. Ik denk dat het ook komt door het eilandgevoel dat je hier toch hebt. Er is één weg die naar ons buurtje leidt, er is best veel ruimte en toch is het een gezellige buurt. De bewoners kennen elkaar al vanaf de bouw, dat geeft gespreksstof. Omdat het nu zomer is zie je elkaar veel. Wij hebben ook een app-groep waarin we informatie delen en elkaar helpen.

Denk groots!

Mijn belangrijkste tip voor mensen die ook een Tiny House gaan kopen is: Je moet niet klein denken. Wij hebben echt over alles heel goed nagedacht en creatief gepuzzeld. Daarom past er bij ons een kookeiland in de keuken. Als je groot denkt, kan het ook groot worden. Juist als je kiest voor veel kleine spulletjes kan het rommeling ogen.”