Gasloos en duurzaam wonen

Met een woning op Forteneiland Oost ben je voorbereid op de toekomst! Alle woningen van Forteneiland Oost zijn gasloos en bijzonder energiezuinig. Dit bereiken we door een elektrische combiwarmtepomp van zeer hoge kwaliteit, te combineren met goede isolatie van de woning én opwekking van duurzame elektriciteit met behulp van zonnepanelen. Dit is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Daar komt bij dat je met de warmtepomp de woning niet alleen kunt verwarmen, maar ook verkoelen. Zo heb je het hele jaar door een comfortabel huis!

tussenwoning Arsenaal en hoekwoning Rondeel

Duurzame nieuwbouw

De woningen op Forteneiland Oost hebben een zeer lage energie-prestatiecoëfficiënt (EPC). De EPC drukt de energetische prestatie van de woning uit. De waarde EPC 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning uit 1990 presteerde (vergelijkbaar met energielabel B).  Een nieuwbouwwoning moet momenteel voldoen aan EPC 0,4 (vergelijkbaar met label A++). De huizen op Forteneiland zijn nóg energiezuiniger. Zij kennen een EPC van rond de 0,1! De woningen van Forteneiland zijn daarbij ook gasloos. Super duurzaam dus!

Voordelen warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp nou eigenlijk en wat heb je eraan? Lees hieronder de meestgestelde vragen omtrent de warmtepomp.

Waarom gasloos?

Vanaf 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet meer aangesloten worden op aardgas. Met de warmtepomp wordt de traditionele gasketel vervangen. Hierdoor worden er geen fossiele brandstoffen meer verbrand, zoals aardgas. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot.. Een warmtepomp is dus beter voor het milieu en dus de toekomst van de aarde.

Met een warmtepomp wordt de warmte en koude opgewekt door een combinatie van energie (warmte) uit de bodem en duurzaam opgewekte elektriciteit vanuit de zonnepanelen op het dak. Dit is een schone en duurzame oplossing en een perfect alternatief voor de traditionele gasketel.


Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt in de winter de warmte uit de bodem en gebruikt deze warmte om het huis en het tapwater te verwarmen. In de zomer gebruikt de warmtepomp juist de lage temperatuur uit de bodem om de woning te verkoelen. Zowel het verwarmen als het verkoelen werkt via de vloerverwarming in de woning. Hierdoor is de woning het hele jaar door comfortabel. Warm in de winter en heerlijk koel in de zomer.


Krijgen de woningen zonnepanelen?

De woningen op Forteneiland Oost worden standaard geleverd met een twaalftal zonnepanelen per woning. Op deze manier wordt het elektriciteitsverbruik door de warmtepomp voor verwarming, warm tapwater en koeling, duurzaam opgewekt via je eigen woning. Voor veel bouwnummers is het mogelijk optioneel extra zonnepanelen bij te kopen.


Hoe duur is een warmtepomp?

Koop je een woning op Forteneiland Oost, dan kies je automatisch ook voor het warmtepomp-systeem van BAM Energy Systems: dé expert op het gebied van gasloos verwarmen. Je kunt de warmtepomp kopen of huren. De kosten zijn afhankelijk van het woningtype. Bij een twee-onder-één-kapwoning liggen de kosten iets hoger dan bij een rijwoning. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde jaarlijkse kosten per woningtype. Hierbij zijn alleen de kosten en de besparing van het gas meegenomen. De kosten voor elektriciteit zijn in dit overzicht niet meegenomen.

 

  Gasketel Warmtepomp Koop
Met onderhoud
Warmtepomp Koop
Basisonderhoud
Warmtepomp
Koop
Geen onderhoud
Warmtepomp
Huur
Met onderhoud
 
Rijwoning  € 1.150  € 670  € 405  € 310 € 1.210  
Tweekapper  € 1.650  € 1.070  € 805  € 710   € 1.770  

Meer weten over de kosten? Bekijk dan het uitgebreide kostenoverzicht van BAM Energy Systems


Waar komt de warmtepomp in mijn woning?

Bij de woningen van Forteneiland Oost komt de warmtepomp in de hal op de begane grond te staan. Dit is de meest gunstige locatie, omdat de warmtepomp gekoppeld is aan een bodemwarmtewisselaar onder de woning. Uitzondering hierop zijn de Tiny Houses. Daar plaatsen we de warmtepomp, om alle ruimte optimaal te kunnen benutten, op zolder.