Duurzaam en toekomstbestendig

Forteneiland West is heel duurzaam en daarmee toekomstbestendig in meerdere opzichten. Door de ruimte kun je het huis zo indelen dat het voor lange tijd bij jouw leven past. Daarbij hebben we diverse bouwmaatregelen getroffen die je huis vanuit duurzaam oogpunt klaarmaken voor de toekomst.

Minder onderhoud

Aan een nieuwbouwhuis heb je de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen en de moderne technieken. Je bespaart dus flink op de onderhoudskosten!

Duurzame materialen

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. De woningen worden gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Zo werkt Heijmans bijvoorbeeld uitsluitend met verantwoord gekapt hout.

Gasloos

De woningen van Forteneiland West worden verwarmd door middel van een grondwarmtepompinstallatie. Hierbij wordt op milieuvriendelijke en efficiënte wijze warmte opgewekt. De woningen op Forteneiland West zijn daarmee gasloos en klaar voor 
de toekomst.

Vloerverwarming

De huizen worden op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping standaard uitgerust met vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in huis en daardoor voor een aangenaam klimaat, bij koud én bij warm weer. Radiatoren zijn (op de badkamer na) bij vloerverwarming niet nodig, waardoor je de ruimte in huis optimaal kunt benutten. Bovendien is deze vorm van verwarmen gunstig voor mensen met allergieën en astma, omdat er minder sprake is van stofverplaatsing.

Laag energieverbruik

Kies je voor Forteneiland West, dan ben je helemaal klaar voor de toekomst. De huizen zijn erg energiezuinig en hebben een zeer lage energieprestatiecoëfficiënt (omdat de vergunning voor deze woningen is aangevraagd voor 1 januari 2021 werken we hier nog met de EPC-normering). De EPC drukt de energetische prestatie van de woning uit. De waarde EPC 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning uit 1990 presteerde (vergelijkbaar met energielabel B). Een nieuwbouwwoning moet momenteel voldoen aan EPC 0,4 (vergelijkbaar met energielabel A++), wat betekent dat een nieuwbouwwoning de helft minder energie verbruikt dan een woning van twintig jaar geleden. De huizen op Forteneiland West zijn zelfs nóg energiezuiniger. In sommige gevallen kun je ervoor kiezen extra zonnepanelen op het dak te plaatsen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk flink op de vaste lasten. Als je
dan ook nog eens kiest voor energiezuinige apparaten en mindert in het verbruik ervan, beperkt je je energienota tot een minimum. Zo kun je met een zeker
gevoel de toekomst in. Een energie neutrale woning is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook erg waardevast.

Voor iedereen een geborgen thuis

Duurzaamheid gaat wat ons betreft verder dan het bovengenoemde. Sociale duurzaamheid vinden wij minstens zo belangrijk. Want als je je ergens fijn voelt, blijf je er langer wonen en voel je je meer verbonden met je buurt. De manier waarop Forteneiland West is
opgezet, stimuleert ontmoeten en samenleven. Hier vind je elkaar in de tuin, het park of op het pleintje aan het water. Op Forteneiland voelt iedereen zich thuis.