Genieten van het ultieme buitenleven

Eén van de grootste kwaliteiten van Forteneiland is het water rondom. Er zijn prachtige huizen met tuin aan het water, maar ook als je niet aan het water woont, geniet je ervan. Er zijn namelijk allemaal groene doorkijkjes gemaakt, zodat je overal dat vrije eilandgevoel hebt. De groene binnenhoven en de parkzone aan de zuidkant van het eiland zijn bovendien heerlijke plekken om te spelen of simpelweg te genieten van al het moois dat Forteneiland te bieden heeft.

Groen om naar te kijken

Behalve de vele bomen langs de hoofdlaan en de groene hagen langs de tuinen is ook de bestrating het noemen waard. Hier komen – net als in de forten van vroeger – geen strak gebaande wegen, maar een weg waar het gras door de tegels heen groeit, waardoor je snel de associatie maakt met een karrenspoor.

Uitwaaien langs de lek

Stel je voor hoe je hier straks geniet van het buitenleven. Laat het drukke stadsleven achter je en snuif de gezonde buitenlucht op. Niet alleen op Forteneiland, maar ook in de omgeving is het de natuur die je verleidt. Maak lange wandelingen met de hond of ga een rondje rennen door de natuur om nieuwe energie op te doen. Fiets langs de Lek en ontspan in de zomer op één van de strandjes.

Park om in te spelen

Het park dat als groene ader diverse buurten van Parijsch aan elkaar verbindt, loopt ook deels langs dit eiland. Het fijne is dat kinderen op een veilige manier – zonder auto’s te treffen – het groen in kunnen lopen om op avontuur te gaan. In de groenzone langs het water van Forteneiland komt een natuurlijke speelplek waar de fantasie geprikkeld wordt. Hier kun je heerlijk buitenspelen.