Natuurlijk buitenleven in Parijsch

In Parijsch, Culemborg beleef je de natuur tot in je huis. En dat terwijl je tegelijkertijd alle voorzieningen op een steenworp afstand hebt.

Ontdek Culemborg

Natuur in de buurt, stad om de hoek. Het hart van Culemborg is schitterend en de omgeving is al net zo mooi. Je woont avontuurlijk nabij de Lek. De Uiterwaarden liggen aan je voeten. Met een half uurtje ben je op de Utrechtse Heuvelrug. En ook praktisch: de stad ligt om de hoek!

In de wijk Parijsch zijn volop voorzieningen zoals winkels, sportverenigingen en zorgcentra. Uitblinkers zijn de scholen, die bijzonder goed scoren. In Culemborg ontpoppen zich verder de leukste initiatieven, waar eten en de natuur vaak de hoofdrol in hebben. Living the good life, maar dan wel lekker buiten. 

Welkom in Parijsch

Parijsch is een wijk met karakter die helemaal past bij jouw manier van leven. Een wijk waar bewoners nu al dagelijks genieten van wonen in de natuur. Waar diverse voorzieningen al aanwezig zijn. En waar bovendien de komende jaren een heel nieuw gebied tot leven gaat komen. In het nieuwe Parijsch ontwikkelen we een grote verscheidenheid aan buurtjes met ieder hun eigen karakter. Al die buurtjes zijn met elkaar verbonden door wat we een ‘avontuurstructuur’ noemen. Meanderende paadjes langs groen en water, met spannende doorkijkjes naar het omliggende rivierenlandschap. Overal zijn plekjes om te picknicken, te ravotten of lekker tot rust te komen. In Parijsch trekken we de natuurlijke omgeving de wijk in.

Natuurlijk buiten leven

Natuur speelt een belangrijke rol in Parijsch. Centraal in de wijk komt een groot park en er zijn brede landschapszones met water en natuurlijke oevers. In de woningen zelf zijn vleermuiskasten verwerkt en er worden groene erfafscheidingen gebruikt. Zo ervaar je direct van uit je eigen huis het natuurlijke buitenleven. Voor nog meer natuur hoef je niet ver weg. Rondom Culemborg liggen maar liefst 20 natuurgebieden! Fiets langs de Lek, gooi een hengeltje uit of ga een stukje rennen door de natuur om nieuwe energie op te doen. Hier verruil je het drukke stadsleven om frisse buitenlucht te snuiven.

Genoeg te beleven!

Af is de wijk nog niet. Maar alles wat je dagelijks nodig hebt, staat al voor je klaar. De komende jaren ontpopt de wijk zich nóg verder tot een plek die past bij jouw manier van leven. Met volop ruimte voor nieuwe initiatieven en bijzondere wensen. Jong, oud, buitenmens, restaurantliefhebber of sportieveling? Er is genoeg te beleven!

‘Toen we Culemborg gingen verkennen, kwamen we erachter dat er echt veel horeca is in de gezellige knusse binnenstad. Daar zagen we onszelf wel zitten!”

– Katja en Edwin, toekomstige bewoners van Parijsch

Ideaal gelegen, veel te doen

Culemborg is ideaal gelegen in het hart van Nederland. Pak de trein of ga er met de auto eens op uit. Parijsch is zo centraal gelegen, alles is dichtbij! Het ligt centraal en is makkelijk te bereiken. Of je nou met de auto komt of met het openbaar vervoer. Omringd door de A2, A12 en A15. Er is een eigen treinstation. Dus je zit in mum van tijd in de grote steden in de buurt: hartje Utrecht en Den Bosch zijn ongeveer 20 minuten verderop.