Forteneiland West

Forteneiland West vormt samen met Forteneiland Oost straks de mooie nieuwe wijk Forteneiland. Uiteraard sluit Forteneiland West qua architectuur aan bij het (bijna gerealiseerde), oostelijke deel van het eiland. Hier vind je stoere, en robuuste architectuur met een knipoog naar de oude forten van de Hollandse Waterlinie. En toch krijgt Forteneiland West ook echt zijn eigen, herkenbare sfeer door weer nét even anders te zijn.

Natuurlijk Buitenleven

Genieten van het buitenleven, dat kun je hier als geen ander. Want naast architectuur hebben ook het water en groen hier een hoofdrol. Op Forteneiland West woon je altijd aan of dichtbij het water. De natuur halen we zoveel mogelijk de wijk in. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de parkzone aan het zuidrand en in een drietal groene binnenhoven. Niet alleen op Forteneiland, maar ook in de omgeving is het de natuur die je verleidt. Maak lange wandelingen met de hond, ga een rondje rennen door de natuur om nieuwe energie op te doe of fiets langs de Lek en ontspan in de zomer op één van de strandjes.

Bekijk de video over Forteneiland West

Welke woning kies jij?

Op Forteneiland West komen in totaal 95 woningen. Het wordt een mooie mix van verschillende woningtypes. Op die manier is dit straks echt een wijk voor iedereen. Zo komen er Tiny Houses, ruime eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen, mooie tweekappers én levensloopgeschikte woningen. Naast keuzes in woningtypen heb je uiteraard ook nog alle ruimte om jouw woning helemaal naar wens te maken met verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw, dubbele openslaande tuindeuren of een schuifpui. Maar ook het samenvoegen van slaapkamers en het vergroten van de badkamer behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek de woningen »

Klaar voor de toekomst

Woon je op Forteneiland West dan ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen worden uitgerust met een individuele grondwarmtepomp en zijn volledig gasloos. Met de grondwarmtepomp kun je woning niet alleen verwarmen in de winter, maar ook koelen in de zomer. Zo woon je het hele jaar door lekker comfortabel. Daarnaast plaatsen we zonnepanelen op het dak en is de isolatie zeer goed. Deze combinatie zorgt voor een zeer energiezuinige woning. En wil je nóg duurzamer? Dan kun je kiezen voor extra zonnepanelen. Daarnaast zijn we bezig deelauto’s een plek te geven in de wijk.

Met al die ruimte voor de natuur tussen de woningen en veel biodiversiteit wordt Forteneiland West ook een hittebestendige wijk.

Planning

Achter de schermen zijn we druk bezig de plannen definitief uit te werken. De verkoop van Forteneiland West knippen we op in twee fasen. We verwachten eind oktober van dit jaar in verkoop te gaan met de eerste fase, bestaande uit 66 woningen. Het leuke aan die eerste fase is, dat alle woningtypen hierin voorkomen!

Zoals het er nu naar uitziet gaan we rond de zomer 2021 met de bouw van deze woningen. En dat betekent dat de eerste opleveringen in 2022 gaan plaatsvinden.

Heb je belangstelling voor de woningen op Forteneiland West en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events ✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning
Ik heb interesse in: *
Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.